Körülbelül 15 évvel ezelőtt kezdődött, amikor is kényszerpályára kerülve váratlan egészségügyi kihívások közepette, teljes Életmódváltásra tettük a hangsúlyt az elkövetkezendő időkre.
Hosszas keresés és kutatás közepette rátaláltunk az alagút végén a Fényre, az egészséges életmód szempontját nézve.
Tudatossá váltunk és első lépésként a tisztított vízzel kezdtük, majd ezt követően nagyban rátettük a hangsúlyt az egészséges ételekre és az önellátásra való törekvésre.
Felismerve , hogy mely élelmiszerek okozhatnak problémát a hosszútávú egészségünkre nézve, kizártuk azokat az étrendünkből, helyettük megfelelő alternatívákat keresve.
A gluténmentes étkezést választva és követve, nem volt egyszerű a dolog a konyhai megoldásokra nézve, az alapanyagokról nem is beszélve.
A piacot feltérképezve hamar világossá vált, attól még, hogy egy termékre rá van írva „gluténmentes”, nem feltétlenül jelenti, azt hogy egészséges is. Ezért a nehezebb utat választva és követve magam kezdtem el kísérletezni, fejleszteni, összerakni a legmegfelelőbb gm. alapanyagokat, érzésem szerint.
Mindez időben rendkívül inspiráltnak éreztem magam, kihívásként tekintettem, minden olyan kedvenc ételemre, amit ebben az új formában elkészíthettem. Egyre eltökéltebbé váltam a saját receptjeimen kívül, gyűjtésbe is kezdtem hagyományos ételeket átdolgozásra, ez vitt egyre csak előre!
Ekkor jött az ötlet, hogy az évek alatt összegyűjtött recepteket, miért is ne szedjem egy csokorba össze!
Mielőtt az írás mellett döntöttem tudtam, hogy nem úgy szeretném megírni, mint egy átlagos könyvben, hanem annál inkább úgy, mint minden ételhez fűződő élettörténetben.
A saját és a különböző tájegységekről összegyűjtött receptek szereplői fontos emberek számomra, ismerve az adott ételhez fűződő élettörténetüket, így feltétlenül szükségét éreztem, annak hogy ezt is megörökítsem.